szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kérészéletű volt az ijesztő, albínó puli – legalábbis mint a 2017-es vizesvébé kabalaállata. Na, de mi legyen helyette önök szerint?

Mint írtuk, a sok kritikát kapott kabalaállatot Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke emlékezetes tévéinterjújában tagadta meg, a szövetség pedig a Facebookon jelentette be, hogy lecserélik („ha a sportbarátoknak nem nyerte el a tetszését, akkor el kell búcsúznunk tőle. Nyugdjon békében."), és pályázat útján keresik Bol-dog utódját.

Addig is segítsünk a szervezőknek!

Bár nem értettük eredetileg sem, miért szimbolizálná a vizes vébét egy szárazföldi emlős, de, ha maradunk ezen a vonalon, és a puli elvérzett, van még nekünk egy magyar vizslánk, sőt egy (akár vak) komondorunk is, netán bevethetnénk a Pannon pumát is.

A híres vak komondor
©

Mi azért arra hajlunk, hogy jobb lenne mégis vízhez kötni a kabalát. Van e téren is néhány ötletünk. Itt van például a viza (na nem a pénzes, hanem az uszonyos - mindig nagy hír, amikor kifognak egy gigapéldányt és egykor a Dunában nagy számban élt e hal), vagy a kecsege. Ha hal lenne a kabala, akkor utalhatnánk a zseniális szóviccre is, a Bol-dogra, és lehetne a neve Hal-adás.

A viza dekoratív kabalaállat lenne
©

Felmerült még egy, vízhez kapcsolódó, de szárazföldinek mondható emlős, az ember is. A Tüskevár Matula bácsija, vagy A tanú gátőre, Kállay Ferenc („ha jön a víz, mehetünk a templomba imádkozni”), vagy az ugyanebben a filmből ismerős békameberek. Ha a vízzel kapcsolatos történelmi nagyságunkat akarnánk kihangsúlyozni, akkor kézenfekvő lehetne Búvár Kund is. Ha az úszósportért, a vébéért küzdő nagyjainkat, lehetne maga Gyárfás Tamás is.

Matula bácsi
©

Pár éve azt mondták, a magyar gazdaság egy gyorsnaszád: legyen, hát a kabalánk ez!

Ön mit gondol?

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Moszad kibertámadást követhetett el az iráni urándúsító ellen

A Moszad kibertámadást követhetett el az iráni urándúsító ellen

Akkor jött az újabb gyárbezárás, amikor még az előzőt sem heverte ki Ózd

Akkor jött az újabb gyárbezárás, amikor még az előzőt sem heverte ki Ózd

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét