szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kiscsillag zenekar legújabb klipje egy idén tavasszal született dalhoz készült, játssza már rádió és a nyári koncertek közönsége is jól ismeri.

„A Bújócska zenéjének alapját Lecsó hozta, már évekkel ezelőtt megvolt az akkordkör, a verze dallama. Tavasszal egy próba során, arra kértem játsszák körbe-körbe Marcival, és ott gyorsan írtam is egy szöveget rá, aztán a következő próbán a refrént találtam ki, utána  a zenekar együtt fejezte be a hangszerelést – mondja Lovasi András a Bújócska megszületéséről.

A dal rögzítése az SSL stúdióban történt a minél természetesebb hangzás érdekében a zenekar egyszerre, takjel nélkül játszotta fel az alapokat, erre került rá Lovasi kis stúdiójában az ének és a vokálok. A mix és a master  is az SSL-ben készült, ahol még egy dalt rögzítettek a Bujócska mellett, azzal ősszel szeretnének kijönni.

A klip storyboard-ját, Lovasi és a film egyik szereplője, Földes Eszter hozta, a végső formáját, a  rendezővel Géczy Dáviddal együtt dolgozták ki, akinek 2015-ben a Zeneakadémia Lisztérium “Ahol él a zene” című imázsklipje ezüst Hugo-díjat nyert az 51. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon. Kisfilmjei közül 2012-ben a Vér és tűsarok bekerült a Cannes-i Filmfesztivál ‘Short Film Corner’ szekciójába, 2015-ben pedig  A győztes című filmje került be, a dán Odensei Nemzetközi Filmfesztivál fő versenyprogramjába. A filmrendezővel a Kiscsillag zenekar most először dolgozott együtt.

A klip női szerepét Lovasi András menyasszonya, Földes Eszter játssza. A férfi szereplő pedig Varga Tamás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!