szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Muzsikás együttessel lépett volna fel a Prima Primissima-díjas Petrás Mária, de miután kiderült, hogy a Magyar Szigeten is ezt teszi, inkább lemondtak a meghívásáról – írja a Népszabadság.

Nem léphet fel a Zsidó Kulturális Fesztiválon Petrás Mária, miután kiderült a szervezők számára, hogy az énekes szélsőjobboldali rendezvények rendszeres meghívott résztvevője – írja a Népszabadság hétfői száma.

Petrást külön meg sem hívták a fesztiválra, hanem a meghívott Muzsikás együttes vendége lett volna, mígnem a múlt héten a Népszava egyik olvasója írt be a lapnak, hogy az egyébként Prima Primissima-díjas énekes rendszeresen fellép a Magyar Szigeten és az ifj. Hegedűs Lóránt-féle Hazatérés Templomában (ahol a Horthy-szobrot avatták).

A Zsidó Hitközség ezek után lépett, vasárnap közölték, hogy mivel Petrás aránylag rendszeres fellépője szélsőjobbos rendezvényeknek, lemondják a fellépését, szerintük Petrás is belátta, hogy ha ezek a tények ilyen erős érzelmeket váltanak ki, akkor nem lép fel a zsinagógában.

Középen Petrás Mária
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”

Múzeumi tárgy lett Anthony Fauci híressé vált koronavírus-bábujából

Múzeumi tárgy lett Anthony Fauci híressé vált koronavírus-bábujából

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán