szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sokféle elismerés létezik ugyan, de az egyik legmegtisztelőbb történt a már elhunyt Bob Kane képregényszerzővel, aki Batman alkotójaként csillagot kapott szerdán a hollywoodi Hírességek sétányán.

Kane éppen száz éve, 1915-ben született és apjától örökölte a rajzolás szeretetét, aki a New York Daily Newsnál gravírozóként dolgozott. Képregényrajzolóként hamar rájött, hogy ha a kor nagyságai, Jerry Siegel és Joe Shuster, a Superman-képregények alkotói nyomába akar érni, akkor egy saját hőst kell teremtenie. 1939-ben egy hétvége alatt kitalálta Batmant, középiskolai barátja és alkotótársa, Bill Finger pedig megálmodta a sötét lovag öltözékét és alteregóját, Bruce Wayne-t. Az első Batman-képregény 1939 májusában debütált a Detective Comics - azaz a DC - képregénysorozatban.

A hatvanas évekre már nagy kultusza alakult ki Batmannek, a batmániát az ABC tévé 1966 és 1968 között sugárzott nagy sikerű tévésorozata is tüzelte. Összesen 120 epizód készült akkor a tévécsatorna számára. A nyolcvanas évek végén Tim Buron Batman-filmje lehelt új életet a denevérruhás hősbe. Kane 1998-ban hunyt el, jóval a negyedik Batman-mozi bemutatása után. Jövőre újra feltűnik a filmvásznon a gothami hős, akit ezúttal Ben Affleck alakít a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című filmben, amely Zack Snyder rendezésében készül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hol nyíltan, hol lopakodva gyarmatosítja az oktatást és a kultúrát a Fidesz

Hol nyíltan, hol lopakodva gyarmatosítja az oktatást és a kultúrát a Fidesz

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz