szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kifosztották a fénykard-készletet, alig lehetett mozdulni a Lego-makettek kiállításán - óriási tömeg jelent meg a budapesti Star Wars-találkozón, ahol egy rajongó valószínűleg mindent megkapott, amit egy ilyen eseménytől elvárt. Az is kiderült, hogy a többséget erősen fogalkoztatja Luke Skywalker sorsa az új részben, sőt egy Darth Vader jelmezes úr a titkot is tudja a Jedi-lovagról.

Az egyik sarokban Darth Maullal fotózkodnak, a másikban buckalakók köszöntik egymást, miközben két kisgyerek lézerkardokkal püföli egymást - először rendeztek hivatalosan Star Wars találkozót az országban, és az már a helyszínre, a Lurdy Házba érve hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a szervezők kissé alábecsülték az érdeklődők számát. Az ingyenes rendezvény pont egy hónappal előzte meg a saga legújabb részének bemutatóját, így most még a holtidőben kevésbé aktív fanok is maskarát öltöttek, vagy hozták az egész családot magukkal.

A Star Wars-univerzum egyik mottója (minden generációnak megvan a saját története) itt abszolút valósággá vált. Meglett emberek változtak gyerekké néhány órára, ahogy leültek az első, kezdetleges videójátékok elé, változtak Jedivé egy szerepjáték kedvéért vagy gyönyörködtek például Luke Skywalker X-szárnyújának Lego-másában.

A helyszínen, és az esemény Facebook-oldalán is elég ellentétes vélemények alakultak ki arról, hogy jó ötlet volt-e egy bevásárlóközpont folyosóira, termeibe szervezni az eseményt. Azonban hozzá kell tenni, nem biztos, hogy egy nagyobb helyszínen nem alakult volna ki ugyanolyan nagy sor a különböző kiállítások, bemutatók előtt.

Mi a Lurdyban sétálgatva azt tapasztaltuk, hogyha valaki türelmesen és jó kedvvel érkezett a helyszínre, akkor megkapta azt, amiért jött. Kifejezetten sokan öltöztek be, még az új rész, Az ébredő Erő szereplői közül is feltűnt néhány (pl. Kylo Ren), de a legnagyobb sztár úgy tűnt, most is a klasszikus trilógia két emblematikus figurája, Csubakka és Darth Vader volt.

A szülők helyében azonban nem lettünk volna, mert a Lego is nagy erőkkel kivonult az eseményre, és például egy kis Darth Vader-figuráért többezer forintot, egy űrhajó makettjáért már egy átlagfizetés jelentős hányadát ott kellett hagyni. Az egyéb játékokról nem is beszélve – már ha jutott belőle, mert kora délután már hiánycikk volt a fénykard.

Csak azt sajnáltuk, hogy a pláza színpadára szervezett beszélgetéseket nagyon kevesen élvezhették, pedig volt köztük bőven érdekesség. A meghívott vendégek között volt például Han Solo magyar szinkronhangja, Csernák János is, aki ugyan elárult néhány kulisszatitkot, de a beszégetést nehezen lehetett követni, mivel a színpad környéke folyamatos átjáróház volt.

Persze a fő témát még így is az új rész szolgáltatta, és a minden rajongót foglalkoztató kérdésre, hogy mi lesz a folytatásban Luke Skywalker szerepe, néha meglepő válaszokat kaptunk. Az biztos, hogyha a Lurdyban összegyűlő tömeget vesszük alapul, bele sem merünk gondolni, mi lesz december 18-án, a premier napján a mozikban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

A védett személyeknek épül alagút a Puskás Aréna alá

A védett személyeknek épül alagút a Puskás Aréna alá

Dragomán: Tóth Kriszta szívügye az olvasó gyerekek nevelése

Dragomán: Tóth Kriszta szívügye az olvasó gyerekek nevelése