szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Charlie Sheen hivatalosan is bejelentette egy amerikai tévéműsorban, hogy HIV-pozitív. A hír tulajdonképpen már nem óriási meglepetés: eddig is sokan úgy tippelték, hogy Charlie Sheen lehet az a hollywoodi színész, akinek HIV-fertőzéséről eddig is írtak a lapok, de név említése nélkül.

Charlie Sheen kicsapongásairól halomnyi cikk jelent meg az elmúlt években, és sokan jósolták azt, hogy a színész a karrierjével fog fizetni a féktelen életviteléért. Karrierje szerint azonban sokkal inkább az egészségét dobta sutba – és ezt most már ő maga is elismerte.

Egy hétfői, akkor meg nem erősített hír szerint Charlie Sheen a kedd reggeli Today Show-ban fogja bejelenteni Matt Lauernek, hogy HIV-fertőzést állapítottak meg nála. A hír igaz volt.

"Azért vagyok itt, hogy elismerjem, valóban HIV-pozitív vagyok. De meg kell állítanom ezeket a féligazságokkal és ártalmas sztorikkal való támadásokat, amik arról szólnak, hogy annyi ember életét veszélyeztettem, ami nem állhatna messzebb a valóságtól" – kezdte tévés vallomását az 50 éves színész.

Négy éve érezte először, hogy valami baj lehet, amikor súlyos fejfájások gyötörték. Először agydaganatra gyanakodott, de a tesztek elvégzése után kiderült, hogy HIV-pozitív. "Kemény dolog ezt a három betűt megemészteni, igazi fordulópont az ember életében" – mondta Sheen.

Amikor arról kérdezték, hány embert avatott be a betegségébe, azt mondta: "eleget ahhoz, hogy ilyen helyzetbe kerüljek". Állítása szerint évek óta zsarolják azzal egyes emberek, hogy kiszivárogtatják a hírt a bulvársajtónak, de a színész eddig mindig fizetett valamennyit nekik: "Nem akarok mellélőni, de milliókról beszélünk. Csak azt felejtik el ezek az emberek, hogy ezt a pénzt a gyerekeimtől veszik el: öt gyermekem és egy unokám van".

Azokat a vádakat, hogy a betegség tudatában fertőzte meg számos partnerét, visszautasította Sheen. Elmondása szerint a diagnózisa óta minden szexuális együttlét előtt elmondta az igazságot, és összesen két nővel érintkezett védekezés nélkül, de őket is jó előre tájékoztatta, valamint kivizsgáltatta a saját orvosával.

A színész orvosa, aki szintén megjelent a műsorban, arról tájékoztatta a nézőket, hogy Charlie Sheen a fertőzés ellenére remek egészségi állapotban van, és bár a vírus megtalálható a vérében, de ez nem azt jelenti, hogy AIDS-es. Az orvos egyébként attól fél, hogy a depresszióra hajlamos Sheen szándékosan nem veszi majd be a gyógyszereit, de eddig még egy napot sem hagyott ki.

Nem olyan rég még extrém életmódjáról volt híres a színész, prostituáltakkal és pornósztárokkal vette körbe magát, de alkohol- és drogfogyasztásából sem csinált titkot. Elmondása szerint ma már felhagyott a kábítószerekkel, és csak néha iszik, de ezzel a nyilatkozattal talán sikerült annyira felszabadítania magát, hogy az alkoholtól is távol maradjon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!