szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

November közepétől kapható DVD-n Zomborácz Virág első nagyjátékfilmje, az Utóélet. Az érdeklődők december 2-án közönségtalálkozóval egybekötött dedikáláson is megvásárolhatják a több fesztivált is megjárt filmet.

Zomborácz Virág Utóélet című filmjének világpremierje a tavalyi Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában volt, azóta több fesztivált is meghódított.

A film főszereplője a mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton), aki képtelen megfelelni lelkész apja elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnt a nyomás, ami az egyházi pályára kényszerítette volna őt. Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, ami – bár nem tud beszélni – innentől kezdve folyamatosan a nyomában van.

©

Az általunk is éltetett film november közepétől vásárolható meg DVD-n, a korongon a film mellett az Utóélet werkfilmje, és a filmhez készült mozielőzetes is megtalálható.

December 2-án 16.30-tól egy közönségtalálkozóval egybekötött DVD bemutató keretében ismét látható lesz az Utóélet az Örökmozgó utódjában, az Art+ Cinemában, majd a vetítés után a rendező Zomborácz Virág válaszol a érdeklődők kérdéseire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!