szerző:
hvg.hu

A páros tegnap este debütált élőben, és már egy dalt is megosztott.

A kilenc dalt tartalmazó lemez – mely státuszát tekintve egy Iggy Pop-lemez, aminek Josh Homme a producere – címe Post Pop Depression, a megjelenés dátuma március 18. A felvételek három hét alatt zajlottak Josh Homme stúdióiban, a Mojave sivatagban és Los Angelesben (egész pontosan Burbankben).

Iggy és Josh Homme asszisztenciája is jelentős: az albumon a Queens Of The Stone Age-ben és a Jack White-féle Dead Weatherben gitározó Dean Fertita és az Arctic Monkeys dobosa, Matt Helders is zenél.

©

Még jobb hír, hogy a lemezt turnéra is viszik, ráadásul nem is akárhogyan, hanem igazi luxusfelállásban: élőben Iggy, Homme, Fertita és Helders mellett az ugyan csak QOTSA-tag Troy Van Leeuwen gitározik és a jelenleg a Chavez nevű zenekarban játszó Matt Sweeney basszusgitározik majd.

A New York Timesnak adott nyilatkozatában Josh Homme elmondta, ez a lemez segített számára feldolgozni azt a sokkot, amely akkor érte, amikor tavaly, november 13-án „szabadidő-zenekarát”, a Jesse Hughes gitáros-énekes vezette Eagles Of Death Metalt Párizsban, a Bataclan klubban terroristák támadták meg (ő maga többnyire csak a zenekar lemezfelvételein vesz részt, dobol, de koncertjein többnyire nem szerepel, Párizsban sem volt jelen).

„Az a tény mentett meg, hogy ezen a lemezen kellett dolgoznom” – meséli Homme.

Itt a lemez számsorrendje:

1. Break Into Your Heart
2. Gardenia
3. American Valhalla
4. In the Lobby
5. Sunday
6. Vulture
7. German Days
8. Chocolate Drops
9. Paraguay

A lemezről megosztott első dal, a Gardenia stúdióváltozata:

 

Ez pedig a Gardenia tegnap este a Late Show with Stephen Colbertben:


És itt a beszélgetés is a két főszereplővel:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!