szerző:
hvg.hu

A Beatrice idén 70 éves frontembere szerint ma két járható útja van egy zenekarnak: vagy beszáll a bulvárba, vagy a beáll valamelyik politikai erő mögé. Ő az előbbit választotta. Kis előzetes az este megjelenő interjúnkból.

„Lehet róla bármit mondani, az emberek a bulvárt szeretik. Ezt el kell fogadnunk. Ha komolyan akarod venni magad, akkor nyilatkozol egy komoly, mértékadó lapnak, amelyik megjelenik ezer példányban. De akkor soha senki nem fogja rólad tudni, hogy ki vagy. Ha elindulsz a bulvár felé, akkor a kurvulás szele tényleg megcsap, ezt persze kezelni kell. De szerintem minél több zenésznek, színésznek kellene szerepet vállalni a bulvárban, és akkor kiszorítanák azokat a ’celebeket’, akik az égvilágon semmit nem tettek le az asztalra.”

„Azt is lehet, hogy addig dörgölőzök egy párthoz, amíg fényesedik a zsebem. Ha valaki ezt választja, hát tegye. De azért ez sem adatik meg mindenkinek. Az nem úgy van, hogy odaállsz, és addig nyalod a megfelelő valagot, amíg annak tulajdonosa azt észreveszi.”

©

Mit gondol Feró a bírálói által igencsak kacskaringós nevezett életútjáról? Hogy kötött ki az SZDSZ után Csurkánál, Csurka után a kereskedelmi tévék show-műsorainál? El tudja-e képzelni, hogy valaha megismétlődjön az a koncert, ahol Orbán Viktorral, Fodor Gáborral, Ákossal és Pataky Attilával lépett színpadra? És a Fekete bárányok-koncertet összehozhatónak tartaná?

A teljes interjút este fél nyolckor olvashatják a hvg.hu-n, amelyben szerepe lesz ennek a Beatrice-számnak is:

 
Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!