szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Április 16-án, Charlie Chaplin születésének 127. évfordulóján avatják fel a Chaplin's World nevű múzeumot Corsier-sur-Vevey-ben, a Genfi-tó partján. A művész egykori otthonában kialakított múzeumot másnap nyitják meg a látogatók előtt.

A villában Charlie Chaplin 1952-től halálig, 1977-ig élt negyedik feleségével, Oonával és nyolc gyermekükkel. Chaplint és feleségét a villa közelében temették el.

A néhai brit komikus villája, a Manoir de Ban évek óta üresen állt. Az épületet felújították és eredeti bútorokkal, Chaplin fotóival és képeivel rendezték be. A Genfi-tóra néző villa hatalmas parkjában "modern, eleven" kiállítást rendeznek "Chaplin univerzumából".

A múzeum elsősorban Chaplin családi és magánéletét mutatja be. A kiállítás része egy hollywoodi stúdió is, amely bevezeti a látogatókat Chaplin filmes életművébe.

Yves Durand, a projekt kezdeményezője korábban elmondta, hogy több mint tizennégy évnyi tervezés után indult el a projekt. A múzeum kialakítását az építési engedélyekkel adódott gondok és a szomszédok panaszai késleltették.

A szervezők évente 250-300 ezer látogatóra számítanak az intézményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Ők fogják ceruzámat" – Írhatta-e József Attila a botrányt kavaró nyolcsorost?

"Ők fogják ceruzámat" – Írhatta-e József Attila a botrányt kavaró nyolcsorost?

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Titkos kütyün dolgozik a Google, ami szuperhallást adhat az embernek

Titkos kütyün dolgozik a Google, ami szuperhallást adhat az embernek