szerző:
hvg.hu

Húszrészes tévésorozat készül az amerikai kultszerző, Jonathan Franzen új regényéből, a Purity-ből: most már biztos, hogy Daniel Craig a sötét komédiasorozat egyik főszereplőjeként folytatja színészi pályáját.

Ahogy korábban írtuk, kedden futótűzként terjedt el a hír, hogy Daniel Craig inkább felvágná az ereit, mintsem hogy újra James Bond bőrébe bújjon, és titokban már le is szerződött készülő sorozathoz. A színész azt is elmondta, hogy egyáltalán nem érdekli, ki lesz az utódja a szerepben: a James Bond projektek azért sem foglalkoztatják már, mert az utóbbi évtizedben nagyon igénybe vették a forgatások, és új feladatokra, más kihívásokra vágyik.

©

Daniel Craig először a Casino Royale-ban tűnt fel a brit titkos ügynök szerepében, amit a A Quantum csendje, a Skyfall és a Spectre című filmek követtek. (Itt írtuk arról is, hogy ki lehet a 47 éves brit színész utódja a legendás figura szerepében.) A brit színész azt azonban hozzátette, azért sem vállalja a folytatást, mert úgy látja, kezd kiöregedni a szerepből, ezért ideje átadni másnak a stafétát egy fiatalabb kollégának, akinek egyébként sok sikert kíván.

Azóta egyre több részletre derült fény a brit sztár új munkájáról: többek közt az ő szereplésével fog készülni a húszrészes tévésorozat Jonathan Franzen Purity című regényéből, amelynek forgatókönyvét maga a szerző és a rendező, Todd Field írják. Jonathan Franzen részben onnan lehet ismerős a magyar olvasók számára, hogy ő volt a tavalyi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége.

A Purity tavaly ősszel jelent meg az Egyesült Államokban, és a tervek szerint Tisztaság címmel idén áprilisban jelenik meg itthon az Európa Könyvkiadó gondozásában. M. Nagy Miklós, a kiadó igazgatója év eleji blogbejegyzésében a következőt írta a kötetről:

"Jonathan Franzentől is megszoktuk, hogy nagyregényeiben, melyek az emberi kapcsolatok legapróbb finomságait is megragadják, politikai témákkal is foglalkozik: új könyvében, a Tisztaságban ilyen téma például az, hogy az internet korában hogyan veszíti el az ember a magánszféráját, s válik teljesen átláthatóvá a politikai és az üzleti hatalom számára."

©

Az Európa Kiadó azt is elárulta, hogy a Tisztaság egy nagy ívű, kontinenseken és évtizedeken átnyúló többgenerációs történet. Idealizmus, végletes hűség, szülő-gyerek kapcsolat, szerelem és család, a nemek közti harc: efféle nagy témákat vizsgál benne a Diszkomfortzóna, a Szabadság és a Javítások szerzője.

Franzen tavaly a Könyvesblognak adott interjújában a Purity-ről elmondta: „… az én szereplőim csupán átlagos, neurotikus, középosztálybeli családok, nem rosszabbak bárki másnál. Ha kevésbé lennének neurotikusak, és simán boldogok lennének, akkor nem lenne nagyon mit írni róluk."

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Androidos? Használja ezt a böngészőt, és a letiltott oldalakat is megnézheti

Androidos? Használja ezt a böngészőt, és a letiltott oldalakat is megnézheti

Timmermans a Soros-kampányról: Nincs semmiféle összeesküvés, a magyarok megérdemlik az igazságot

Timmermans a Soros-kampányról: Nincs semmiféle összeesküvés, a magyarok megérdemlik az igazságot

Az eredmény és a játék is papírforma volt

Az eredmény és a játék is papírforma volt

Kórházba került Marsi Anikó

Kórházba került Marsi Anikó

Tihanyba is bevackoltak a kormányközeli üzletemberek

Tihanyba is bevackoltak a kormányközeli üzletemberek

Videó: A testünkben mászkáló hangyarobotokat fejlesztettek Kínában

Videó: A testünkben mászkáló hangyarobotokat fejlesztettek Kínában