szerző:
hvg.hu

A májusi budapesti európai döntőn megint az Onyx séfje bizonyíthat.

A csütörtöki elődöntőn Sándor Rodrigo, Szabó László, Győrffy Árpád, Pohner Ádám, Széll Tamás, Volenter István séfek voltak versenyben, és készítették el az előre megadott alapanyagokból az ételeket.

A húsételeket gímszarvasborjú combjából és gerincéből kellett megalkotniuk a versenyzőknek. A halételt dunai kecsegéből és a kaviárjából készítették el. Az alapanyagokat – mint ahogy az európai döntőre is – a Magyar Bocuse d’ Or Akadémia arany fokozatú támogatója, hivatalos beszállítója, a METRO biztosította.

A győztes Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx séfje lett, aki már a 2013-as világdöntőben is bizonyított: hallatlan sikert aratva a 10. helyre vitte a magyar csapatot.

A második helyen Pohner Ádám, az  Olimpia, harmadikon Volenter István a székesfehérvári 67 Étterem és Bistro séfje végzett.

©

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Figyelmeztetnek a kutatók: ne igya túl forrón a teát, mert nagy baj lehet belőle

Figyelmeztetnek a kutatók: ne igya túl forrón a teát, mert nagy baj lehet belőle

Ideje volt: lassan az iPhone-okra is beszivárog a WhatsApp business változata

Ideje volt: lassan az iPhone-okra is beszivárog a WhatsApp business változata

Kivizsgálja az új-zélandi állam a saját felelősségét a tömeggyilkosságban

Kivizsgálja az új-zélandi állam a saját felelősségét a tömeggyilkosságban

Lopott droggal kereskedett négy férfi, lecsapott rájuk a rendőrség - videó

Lopott droggal kereskedett négy férfi, lecsapott rájuk a rendőrség - videó

Megtarthatja az ötmilliót a Szögi Lajost meglincselő férfi?

Megtarthatja az ötmilliót a Szögi Lajost meglincselő férfi?

Így nézheti élőben az Apple mai izgalmas bejelentéseit

Így nézheti élőben az Apple mai izgalmas bejelentéseit