szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az első, 72 perces trailer után végre itt az újabb előzetes a világ leghosszabb filmjéhez – és már csak két évet kell várni a még frissebb, 72 órás előzetesre.

A svéd Anders Weberg valószínűleg a világ legfeleslegesebb filmkísérletét hajtotta végre, amikor elkezdte leforgatni az Ambiancé című alkotását.

A magát ambient mozgóképművésznek nevező Weberg 720 órás filmje egy expresszionista stílusban készülő önéletrajzi alkotás, amely a művész és a néhány hónappal ezelőtt túladagolásban 21 évesen elhunyt fia közötti kapcsolatról szól.

Az első, 72 perces előzetes után most itt a 7 óra 20 perces második trailer, amit 2018-ban még egy 72 órás előzetes is követ.

Természetesen az Ambiancé nem kerül mozikba, a film internetes vetítése 2020. december 31-én kezdődik, hogy 30 napon keresztül a világon bárhol, bárki megtekinthesse, de legalább belenézhessen.

"Mivel ez lesz az utolsó filmem, azt gondoltam, mindent beleadok. És harminc nap – 720 óra – elég sok idő!" – mondta még 2014-ben a művész a svéd televíziónak. Alig várjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Késsel támadtak egy rabbira Bécsben

Késsel támadtak egy rabbira Bécsben

Magyar kutatók utaznak Oroszországba vakcinákat vizsgálni

Magyar kutatók utaznak Oroszországba vakcinákat vizsgálni

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon