szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jobban van, és néhány szót képes már kiejteni Kulka János – tudta meg kórházi forrásokból a Bors. A színművésznek két hete agyi infarktusa volt.

A bulvárlap úgy értesült, hogy Kulka Jánost kiengedték az Országos Idegtudományi Intézet intenzív osztályáról, és már csak úgynevezett szubintenzív ellátásra van szüksége. A színész a körülményekhez képest kifejezetten jó kedvű és mosolygós – olvasható a cikkben.

Állítólag a lebénult jobb karját is tudja mozgatni, és egyre több szót, illetve tőmondatot képes kiejteni. Már szondára nincs szüksége, az ágyában fekve tud táplálkozni, de természetesen folyamatos megfigyelés alatt van még a kórházban.

A színész április 12-én este lett rosszul, a mentők a Honvédkórház Idegosztályára, majd a kezelés folytatása céljából az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet Intervenciós Neuroradiológiai Osztályára szállították.

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet múlt hétfői közleménye szerint Kulka János "az időablakon belül sikeres stroke ellátásban részesült, az elzáródott agyi érből sikerült a véralvadékot eltávolítani".

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!