szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Borús hangulatú bejegyzést tett közzé a Facebook oldalán Fehérvári Gábor Alfréd, vagyis Freddie. Csalódott, örült volna, ha szép eredménnyel térhet haza az Eurovíziós Dalfesztiválról.

"Csalódott vagyok, örültem volna ha egy szép eredménnyel térhetünk haza, de úgy látszik ennyire volt elég.... Ne haragudjatok ha szűkszavú interjúkat olvastok, hallotok tőlem, de tényleg szerettem volna ha országunkat olyan helyezés illeti ami a Ti szíveteket is felmelegíti..." - írja Facebook oldalán a tegnap esti Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében a szerény, 19 helyet elérő énekes, Freddie. Fehérvári Gábor Alfréd keserű kommentjében gratulál a "látványos szép" ukrán dalnak, amely a "szakmát és a zsűrit is meggyőzte."

Pedig magyar énekes, akit felsőteste miatt legalább annyian becsülnek, mint énektudásáért állítja, mindent beleadott, ehhez képest sajnálja, hogy "hogy nem sikerült beváltani a hozzánk fűzött reményeket... Mindent megtettünk... Mindent kiénekeltem magamból azért, hogy büszkévé tegyünk Titeket..."

 

©

Az Eurovíziós Dalfesztiválon szereplő magyar énekes - akinek dalát szinte éjjel-nappal nyomta a közmédia - rajongói közül többen a politikát sejtik a gyenge eredmény hátterében. Az egyik lány, Dorina már majdnem ezer lájkot kapott erre a hozzászólására:

"Freddie, én magam tudom, hogy a legtöbben külföldön is az első 4 közé vártak, beszélgettem emberekkel. Mélységesen fel vannak háborodva, mert egyértelműen látszik, hogy ez egy előre eldöntött, politikai megfontolásokból történt szavazás volt. Elnézést kérek, de az ukrán dal felért egy kínzással. De mivel róluk szólt minden, hogy miket tettek velük az oroszok, ezért kb már kötelező volt rájuk szavazni. Pedig azt hiszem, ilyen szempontból nekünk aztán meg főleg lenne miről énekelni sajnos. Ott rontották most el, hogy lehetett volna ezt kevésbé feltűnően is intézni. Szakmai zsűrinek meg ezt a zsűrit nem éppen nevezném. Szeretünk Freddie, ez nem rajtad múlt! A tehetetlen düh az, amit érzek és a hová tart a világ aggodalomra okot adó kérdése bánt. Egyébként te lettél Mr. Eurovízió, nekünk pedig te vagy a győztes! Szeretünk!"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Feldmár András: Minden gyerek, aki megtanul beszélni, már hipnotizálva van

Feldmár András: Minden gyerek, aki megtanul beszélni, már hipnotizálva van