szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pályázatokat írt ki a Madách, a Thália és az Új Színház vezetésére Budapest Főváros Közgyűlése.

A Madách Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának feladata a teátrum művészeti programjának kidolgozása, korszerű zenés színházként külföldi sikerprodukciók hazai bemutatóinak színpadra állítása, a magyar zenés színház legnemesebb hagyományaira támaszkodó magyar bemutatók megvalósítása, valamint prózai művek repertoáron tartása - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján szerdán közzétett pályázati felhívásban.   

Az új ügyvezetőnek emellett vállalnia kell a gyermek- és ifjúsági közönséget vonzó előadások, továbbá kortárs magyar szerzők műveinek bemutatását, fiatal művészek pályakezdésének és kibontakozásának támogatását, valamint hazai és nemzetközi szakmai együttműködéseket is.

Vezetése alatt a Madách Színháznak évente legalább 230 előadást kell tartania és a saját társulattal legalább évi két bemutatót létrehoznia. A kiíró elvárása, hogy a megtartott előadások legalább 75 százaléka saját előadás legyen, és a színház valamennyi játszóhelyét figyelembe véve átlagosan legalább 75 százalékos látogatottsággal működjön.

A kiírás szerint a Madách Színház 2015. évi mérlegfőösszege 1,53 milliárd forint, az összes bevétel 2 milliárd, az összes ráfordítás pedig 2,1 milliárd forint volt. Az ügyvezetői munkakört 2017. február 1-jétől 2022. január 31-ig munkajogviszonyban tölti majd be a győztes.    

A Thália Színház Nonprofit Kft. vezetőjének feladata a teátrum művészeti programjának kidolgozása, a játszóhelyek adottságaihoz igazodó, széles közönségréteget megszólító repertoár kialakítása a műfaji sokszínűség jegyében, valamint klasszikus és kortárs művekből a mai, modern nagyvárosi közönség igényeinek megfelelő színpadi adaptációk bemutatása.

A Thália Színháznak évente legalább 300 előadást kell tartania, saját társulattal legalább évi két bemutatót létrehoznia, miközben a megtartott előadások legalább 30 százaléka a teátrum saját előadása, és játszóhelyein összesen átlagosan legalább 75 százalékos látogatottsággal működik.

Az Új Színház Nonprofit Kft. vezetésével járó feladat az intézmény művészeti programjának kidolgozása, a klasszikus és a kortárs magyar drámairodalom bemutatása a műfaji sokszínűség jegyében, lehetőség biztosítása kísérletező jellegű előadások számára, valamint a közönségkapcsolati rendszer bővítése a gyermek- és ifjúsági korosztályt megszólító előadásokkal, programokkal.

A benyújtási határidő mindhárom pályázatnál a honlapon való közzétételtől számított 30 nap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Raúl is koronavírusos lett

Raúl is koronavírusos lett

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Magyar Nemzet: Ukrajnában ragadt a Hableány-tragédiában érintett Viking Idun kapitánya

Magyar Nemzet: Ukrajnában ragadt a Hableány-tragédiában érintett Viking Idun kapitánya