szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Loving című film már Cannes-ban nagy sikert aratott, és az utóbbi idők egyik legizgalmasabb rendezője, Jeff Nichols alkotása.

A 37 éves Jeff Nichols igazi függetlenfilmes ikonná nőtte ki magát az elmúlt években. 2007-ben, 29 évesen rendezte első filmjét, a csendes testvérdráma Fegyverek és embereket, azóta pedig olyan remekműveket láthattunk tőle, mint az apokaliptikus thriller Take Shelter, a Matthew McConaughey új korszakát is kijelölő felnövéstörténet Mud és az első 2016-os filmje, a rejtélyes spielbergi sci-fi Midnight Special.

Idei második mozija, a Loving egy megtörtént eseményt feldolgozó történelmi dráma, amely a fehér Richad Loving és a fekete Mildred Jeter házasságát mutatja be. A párt 1958-ban azért zárták börtönbe, mert Virginia állam tiltotta a különböző bőrszínűek házasságát – az ügyből kerekedő pereskedés végeredményeként 1967-ben a Legfelsőbb Bíróság eltörölte az erre vonatkozó állami tiltásokat.

Nichols filmjében Joel Edgerton és Ruth Negga alakítják a főszereplőket, utóbbi sokak szerint az Oscar-díjat is elviheti a játékáért – de természetesen a rendező összes eddigi filmjében szereplő Michael Shannon sem maradhatott ki a színészgárdából.

A cannes-i versenyprogramban tartott premier utáni kritikák szerint a Loving úgy lehet igazi Oscar-esélyes, hogy közben nem bocsátkozik trendi igazságtételekbe, és a szentimentalizmus helyett is az intelligens ábrázolást részesíti előnyben.

©

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fideszes vezette városban szűnhet meg az orvosi ügyelet a kormány megszorításai miatt

Fideszes vezette városban szűnhet meg az orvosi ügyelet a kormány megszorításai miatt

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust