szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Forte Társulat és a Trafó közös produkciója, a Tar Sándor-novellák alapján készült A te országod című előadás kapta a legjobb előadásnak járó közönségdíjat, Zsótér Sándor pedig évtizedes rendezői és pedagógusi munkájáért kapott elismerést Magyarország egyik legpatinásabb színházi fesztiválján.

Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő nemzetközi színházi fesztiválját nyaranta rendezik meg Szegeden.

A rendezvényt szervező MASZK Egyesület közleménye szerint idén a Tar Sándor novellái alapján Keresztury Tibor írta és Horváth Csaba rendezte című A te országod című darab érdemelte ki  a legnépszerűbb előadásnak járó közönségdíjat. Az előadás nem most először nyer rangos díjat: a júniusban Pécsett megrendezett POSZT-on Horváth Csaba a Legjobb rendező díját nyerte el.

A Thealter hivatalos zsűrijének az Egy őrült naplója című produkció tetszett a leginkább: a Gogol-mű alapján a Katona József Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a FÜGE és a MASZK Egyesület együttműködésében készült darabot Bodó Viktor rendezte, a történet főszereplőjét, a realitásérzékét a nézők szeme láttára elvesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás játssza.

A fesztivál junior díját megosztva Szilágyi Bálint egyetemi hallgatónak és Zsótér Sándornak ítélték oda. A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábrendező szakos diákja két ősbemutatóval – a Daniel Kehlmann novellájából bábszínpadra adaptált Rosalie elmegy meghalni című produkcióval, valamint Az aranjuezi szép napok című Peter Handke darabbal – szerepelt a színházi fesztiválon.

Az idén a fesztivál díszvendégének is választott Zsótér Sándor rendezői és pedagógusi munkájáért kapta az elismerést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
150 milliós bírságot kapott egy cég, mert mentolos cigarettákat forgalmazott

150 milliós bírságot kapott egy cég, mert mentolos cigarettákat forgalmazott

Koponyacsontból rekonstruálta egy ismeretlen elhunyt fiú arcát a rendőrség

Koponyacsontból rekonstruálta egy ismeretlen elhunyt fiú arcát a rendőrség

Drogterjesztőket fogtak el Kiskunhalason

Drogterjesztőket fogtak el Kiskunhalason