szerző:
hvg.hu

Elérte a százat azoknak a száma, akik visszaadták állami díjukat Bayer Zsolt kitüntetése után.

Vasárnap este két igazi nagyágyúval érte el a százat azoknak a tudósoknak, művészeknek és üzletembereknek a száma, akik Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaadták saját kitüntetésüket – írta az Index.

Dés László zeneszerző a Facebookra posztolta ki, hogy inkább visszaküldi a tisztikeresztjét, ezután pedig a világhírű karmester, Fischer Ádám adott ki egy hasonló tartalmú közleményt.

"Bayer Zsolt személyével és 'munkásságával' nem kívánok foglalkozni, mert az igazán méltatlan dolog lenne, de azzal igen, hogy Magyarország jelenlegi kormánya kitüntetésre méltónak talált egy ilyen embert. Persze nem akarom azt mondani, hogy csodálkozom ezen, hiszen már rég itt volt ennek az ideje" – írta Dés László.

Fischer Ádám szűkszavúan annyit közölt az államfőnek írt üzenetében, hogy "2002-ben művészi munkám elismeréseként kitüntettek a Magyar Köztársasági Érdemrend (ma: Magyar Érdemrend) Középkeresztjével. Erről az Érdemrendről az ismert okok miatt most lemondok, és azt Önnek visszaküldöm. Kiváló tisztelettel, Fischer Ádám."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!