szerző:
hvg.hu

A Fesztiválzenekar zeneigazgatója elhibázott politikának tartja a nemzeti érzések túlzott erősítését, az idegenekkel szembeni félelemkeltést, és a múlt átfogalmazását.

Magyarország érdekét szolgáljuk, kultúráját gazdagítjuk, jó hírét visszük a világba – szögezi le Fischer Iván az e heti HVG Portré rovatában. Úgy véli, a Fesztiválzenekar hatalmas hasznot hoz az országnak.

Az, hogy társadalmi kérdésekben is hallatja hangját, szerinte nem veszélyezteti a BFZ működését. „Ebbe bőven belefér egy kis vita, ami mindenkinek hasznos, hiszen a véleményszabadság fontos érték. Van néhány alapelvem: a bajban lévők megsegítése, minden ember egyforma tisztelete, a szegények támogatása, a szabadságjogok megvédése. És van néhány kérdés, amit elhibázottnak tartok: a nemzeti érzések túlzott erősítése, az idegenekkel szembeni félelemkeltés, a múlt átfogalmazása.”

A teljes cikket keresse a HVG-ben!

 

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!