szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pikáns részletek, lángoló szerelem, szenvedélyes vallomások: két könyv jelent meg a néhai francia elnök, Francois Mitterrand megkettőzött magánéletéről.

Az 1981-ben és 1988-ban is megválasztott francia államfő pályája alatt megkettőzte magánéletét. A felesége mellett szeretőt is tartott, amiről mindenki tudott, de senki nem beszélt. A szenvedélyes kapcsolat dokumentumait most a francia Gallimard kiadó két kötetben jelentette meg: az egyik a Levelek Anne-nak (1962–1995), a másik a Napló Anne-nak (1964–1970).

Levelezésük ékes bizonyítéka, hogyan működött a párhuzamos élet az elnöki hatalom kulisszái mögött. Hogy az elnök odaszól egyik miniszterének, képviselje őt egy hivatalos ülésen, mert levelezését kell elintéznie. Hogy talán Anne sugalmazta a Louvre üvegpiramisának, Mitterrand egyik fő művének az építését, ami egyben az elnök ajándéka lehetett szerelmének, aki minden délben odasétált, hogy nyomon kövesse a munkálatokat.

A most megjelent kötetekről, az azokban olvasható pikáns részletekről a HVG e heti számában olvashat többet.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Kigyulladt egy kétszintes ház Budán

Kigyulladt egy kétszintes ház Budán

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt