szerző:
hvg.hu

Attenborough szerint a tizen-huszonévesek kezdenek ráébredni, hogy a jövőjük összefügg a természetvédelemmel.

A BBC híre szerint a Bolygónk, a föld 2 című természetfilm-sorozat most már több nézőt vonz a 16-34 év közöttiek körében, mint a briteknél különösen kedvelt X-Faktor. A második epizódot például 1,8 millió fiatal nézte meg, míg a tehetségkutató azon a héten leadott részét csak 1,4 millióan követték a korcsoportból.

David Attenborough szerint a technológiai fejlődés tette lehetővé, hogy a második sorozatot a fiatalok számára is vonzó képi világot alkossanak, és azt is elmondta, hogy értesülései szerint Hans Zimmer zenei aláfestése is különösen kedves a fiatalabbak számára – írja az Independent.

David Attenborough
©

Persze a képek és a hangok mellett mélyebb okot is talált a népszerűség mögött. Úgy gondolja, hogy a nézők "újra felfedezik a bolygót, amely szépségét megtépázták és amely egészsége hanyatlik".

Az előzetest itt nézheti meg:

David Attenborough új természetfilmje gyönyörűbb, mint valaha - videó

A Bolygónk, a Föld folytatása 10 évvel az ikonikus BBC-sorozat után érkezik, és az előzetes alapján most sem fogták vissza magukat a lélegzetelállító képekkel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!