szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha pénzt áldoz a nyolcvanas éveket idéző, retrofuturisztikus zenei színtér, a synthwave második hazai válogatásalbumára, egy súlyosan sérült ötéves fiú műtéteihez járulhat hozzá.

Már másodjára ötvözik jótékonysági akcióval a lemezmegjelenést a magyar synthwave-színtér előadói: 2015 után idén is megjelent a Hungarian Synthwave Allstars nevű válogatásalbum, a műfaj legfőbb hazai képviselőivel.

Miután tavaly 700 eurót gyűjtöttek egy lengyel rákbeteg kislánynak, idén is egy beteg gyermek javára ajánlják fel a lemez teljes bevételét: ezúttal Varga-Kürtösi Táltos, egy ötéves budapesti kisfiú a kedvezményezett, aki korai szülés után életfunkciók nélkül jött világra, majd az újjáélesztés után kiderült, hogy súlyos agykárosodást szenvedett oxigénhiány miatt, majd mozgássérült és súlyosan halmozottan sérült lett.

Táltosra két állapotjavító műtét, valamint egy hosszú rehabilitációs program vár, ezekhez lehet hozzájárulni, ha legalább 3 euróért megveszik az alábbi lemezt:

Az album dalairól a Recordernek nyilatkoztak a szerzők, és az általuk említett inspirációk mindennél beszédesebbek: a Kraftwerk és Jan Hammer ugyanúgy szerepel köztük, mint a GTA: Vice City, a nyolcvanas évek tini- és sci-fi-filmjei, vagy egy elképzelt miami autósüldözés is.

A lemezen megjelenő egyik bandáról, a Retröxxről már mi is írtunk, első lemezük mellett a zseniális George Michael-feldolgozásukról is beszámoltunk:

Magyarok készítették el George Michael slágerének legjobb feldolgozását

A Careless Whisper című dalta synthwave műfajában utazó Retröxx és The Neon Droid gondolta újra.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus miatt megbetegedett tanárok négyötöde nem kapta meg a 100 százalékos munkabérét

A koronavírus miatt megbetegedett tanárok négyötöde nem kapta meg a 100 százalékos munkabérét

Nem vall szégyent az Autobahnon a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsport

Nem vall szégyent az Autobahnon a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsport

444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését

444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését