szerző:
hvg.hu

Az első benyomás és az előzetes várakozások torzító hatása nélkül dől el, mit olvasnak a Somogy megyei olvasók, hála ötletes könyvtáruknak. A visszajelzések pozitívak, sokan így olyan könyvet is elolvasnak, amelyet maguktól le nem vennének a polcról.

Év végi vakrandit szervez a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár: az olvasók barna papírba csomagolt, spárgával átkötött, vagyis előre nem látható könyveket kölcsönözhetnek, hogy csak otthon szembesüljenek azzal, mit dobott nekik a kreatív rulett.

A kaposvári intézményben egy külön polcon sorakoznak a zsákbamacska könyvek, a könyvtárosok több mint 200 könyvet csomagoltak be a játékos kedv olvasóknak. Hogy mi jutott nekik és mennyire tetszett, arról feltölthetik beszámolójukat az Instagramra, és a legjobbakat mozijeggyel díjazzák.

Viszik az olvasók a meglepi-könyveket
©

Nyilván ízlések és pofonok, de nem cél, hogy emészthetetlen/szinte olvashatatlan könyvet csomagoljon ki a (negatívan) meglepett vakrandizó, ezért a manapság legnépszerűbb szerzők művei vesznek részt a játékban.

A könyvtárosok szerint a legjobb az egészben az, hogy így sokan olyan könyvet is elolvasnak, amit nem feltétlenül kölcsönöznének ki – ezért várhatóan újabb és újabb könyv-vakrandit szerveznek majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!