szerző:
hvg.hu

Kálmán Olga jövőre a Hír Tv-nél folytatja, de nem ő volt idén az egyetlen nagy csatornaváltó újságíró-műsorvezető. Ön tudja, ki hol dolgozik?

Mennyire naprakész a televíziós műsorokat illetően? Tesztelje!
(A teszt alatt pedig összefoglalónkat olvashatja az idei év átigazolásairól.)

 

 

A sort Ábel Anita nyitotta februárban, aki 15 év RTL-ezés után igazolt át a TV2-höz. Bár 2012 óta a Heti Hetes állandó szereplője volt, a Reggeli című magazinműsor 2005-ös megszűnése óta már nem állt szerződéses kapcsolatban az RTL-lel. A Bors szerint Ábelnek abból lehetett elege, hogy nem kapott elég feladatot. A konkurens csatornán Azóta a Drágám, add az életed! című műsort vezeti, átvette Liptai Claudia helyét a Sztárban Sztár című vetélkedőben, zsűrizett a Kismenőkben és a SuperTV2 Extrém Activityjét is ő kapta.

A TV2 új hírigazgatója, (Story Magazinos, illetve a kampányban a Fidesznek igencsak jól jövő Zuschlag-kötet megírása után) Kökény-Szalay Vivien a kinevezése után az RTL Klub Fókusz című műsorának két korábbi arcát, a Gönczi Gábor-Marsi Anikó műsorvezető párost szerződtette áprilisban. A Tények nem csak hírolvasóiban, tartalmában is megújult. A műsor főszerkesztője, Kőhegyi Anna korábban elmondta, az a cél, hogy minden műsorban legyenek exkluzív interjúk, leleplező riportok, börtöninterjúk. De a szélesebb nyilvánosság leginkább az üzemeszerű (és sokszor abban is dilettáns) hírhamisításokra, a kormánypártnak kedvező hagvételre figyelt fel. Gönczi Gábor több mint 18 év után lépett le az RTL-től, Marsi Anikót pedig hét év kihagyás után, Mallorcáról csábította haza Kökény-Szalai, szerinte nagy megtiszteltetés a megkeresés.

Augusztusban egy kisebb kitérő után visszatért az ATV-hez Hajdú Péter. A TV2-nek augusztus közepéig volt opciós joga a ShowTime-ra, de a szerződést felbontották, így a tévés régi műsora, az Esti Frizbi indult újra októbertől.

Márciusban Friderikusz a nyilvánosság előtt szakított a TV2-vel, majd megszűnt ATV-n futó műsora is a Kiss László ügyéről szóló egyik korábbi adás miatt. Azóta nem látni a képernyőn, ahogy Vujity Tvrtko-t sem, aki februárban hirtelen távozott a TV2-től. A műsorvezető 1997 óta volt a csatorna munkatársa, jelenleg Amerikában él családjával.

Novemberben az ország nagy része a Morning Show-t siratta. Sebestyén Balázs, Vadon János és Rákóczi Ferenc - az Andy Vajna tulajdonában lévő - Class FM-en folytatta december 5-től a reggeli show-t.

December közepén jött a hír, hogy Kálmán Olga 14 év után felmondott az ATV-nél, és február közepétől a HírTV műsorvezetője lesz. A csatorna új műsorvezetővel folytatja az Egyenes beszédet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!