szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyedi, szürreális képi világú videoklippel lepte meg rajongóit karácsonyra a Brains zenekar. A hvg.hu-n láthatjuk először.

"A Guiding Star vallomás egy olyan fiútól, aki elég pörgős életet él gyakori elhajlásokkal, de barátnője ennek ellenére támogatja és óvja őt nap mint nap" - mesélt a dalról Kéri András (MC Columbo), a csapat énekese.  "A dal egyben egy köszönet is az összes lánynak, amiért ilyen türelmesek velünk, fiúkkal. Az ünnepek körüli megjelenés miatt a dalnak van egy meghittebb kicsengése is, tudatosan utal arra a bizonyos csillagra is, ami egykor az utat mutatta."

Kálló Péter rendező - akivel már másodszor dolgozik a csapat - elszakadt a szöveg elsődleges jelentésétől és egy mitikus lényt alkotott különleges képeivel. "A vezércsillag egy lány: egy törékeny teremtés, egyfajta örömtáncot jár, mégis magában hordozza a csábítást, a sötét oldalt. A lány testét egyfajta vetítővászonként használtuk, kép a képben jelleggel jelennek meg rajta csillagok, természeti tájak - szürreális világot hoztunk létre, amelyben a lény kettősségét tovább erősítik a rajta látható motívumok. A Szakács Evelyn által kitalált és előadott dupla koreográfia - lassú, lüktető és töredezett mozdulatsorok - pedig tovább erősíti a kettősség érzését. A képi alapanyagok a világ minden táján készültek - Chilében, Litvániában, a Balkánon és egy csomó helyen, amire nem emlékszem."

A Szécsi Böbe közreműködésével készült dal felcsendül a csapat Akvárium klub-beli dupla évzáró koncertjein is, december 27-én és 28-án.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!