szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Otthonában őrzi a felesége hamvait tartalmazó urnát Gábor Zsazsa férje, Frédéric von Anhalt herceg.

Tagadja azonban a vádakat, melyek szerint "túszul ejtette" volna a hamvakat, és a decemberben elhunyt, magyar származású hollywoodi filmdíva végakarata ellenére tartaná őket magánál. "Ez az én feleségem urnája, és azt teszek vele, amit akarok" – mondta a férfi. "Megtartottuk a templomi szertartást, majd hazavittem az urnát, ami normális dolog. A kandallópárkányon áll" – nyilatkozta a People magazinnak.

Edward Lozzi, a színésznő egykori sajtósa, egyben a színésznő szintén elhunyt lánya, Francesca Gábor Hilton képviselője azonban úgy véli, a hamvakat december 30-án, közvetlenül a templomi szertartás után el kellett volna temetni a West Wood Memorial Park temetőben.

A várttal ellentétben azonban szerdán nem érkeztek meg a hamvak. "Nem csak arról van szó, hogy az ő kívánsága volt, hogy ott temessék el, de a parcella már készen áll, és mind a testvére, Éva Gábor, mind Francesca ott van már eltemetve" – magyarázta Lozzi.

Gábor Zsazsa testvére, Éva 1995-ben halt meg, Conrad Hiltonnal közös lánya, Francesca pedig 2015-ben. A színésznő másik testvére, Magda 1997-ben hunyt el.

Lozzi szerint von Anhalt így akar bosszút állni rajta és Gábor Zsazsa azon ismert barátain, akik nem jelentek meg a herceg által rendezett temetésen. "A templom nem telt ma meg, mert rossz volt az időzítés" – fogalmazott az online közvetített szertartáson az özvegy. Hozzátette: a meghívottak közül többen nem jelentek meg, mert elutaztak az ünnepekre a városból, vagy mert meghaltak.

A szertartás végén Frédéric von Anhalt a felesége urnáját beletette egy kutyahordozó táskába – állítása szerint Gábor Zsazsa kedvencébe – és elhagyta vele a templomot.

Az özvegy egyébként tagadja, hogy Lozzi valaha felesége sajtósa lett volna. "Ez az ember sohasem volt sajtós, valami bolond lehet, én nem tudom, ki ő" – idézi őt a People.

Frédéric von Anhalt még decemberben úgy nyilatkozott, hogy Budapesten temetik el Gábor Zsazsa hamvait a Beverly Hills-i gyászszertartás után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!