szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Saturday Night Live házigazdája ezúttal Aziz Ansari volt, aki egy nappal Trump beiktatása után elgondolkodtató és humoros, máris klasszikusként emlegetett beszéddel rukkolt elő. Szerinte az amerikai embereknek nem Trump, hanem a győzelme miatt fellelkesült rasszisták miatt kell inkább aggódnia.

A Saturday Night Live Trump beiktatásának másnapján leadott adásában a második generációs bevándorlónak számító, indiai szülőktől származó, komikus, sorozatsztár (Master of None) és író Aziz Ansari volt a házigazda, akinek nyitó monológját óriási várakozás előzte meg. Ansari nem okozott csalódást, mert nem hisztérizálta tovább az amúgy is feszült, Amerikát megosztó hangulatot. Beszédében például úgy fogalmazott, nem szabad démonizálni a Trumpra szavazókat, mert az olyan lenne, ha valakit azért gyűlölnénk, mert szereti Chris Brown zenéjét.

Ansari szerint sokkal aggasztóbb annak a kis csoportnak a felerősödése, akik Trump megválasztása miatt most úgy érzik, végre nyíltan lehetnek rasszisták, hiszen nem kell megjátszaniuk magukat többé, a polkorrekt beszédmód vége miatt. A komikus tanácsa nekik: "kérlek, inkább tettessétek magatokat továbbra is. Tudom, nehéz időszak lehetett ez nektek: Obama, az Empire sikere, Hamilton... az új Star Wars-moziban is csak a birodalmi rohamosztagosok voltak fehérek. Értem én, kemény lehetett." Ansari azonban egy meglepő fordulattal George Bush 9/11 utáni beszédét idézte, amikor az egykori elnök azt mondta, hogy "az iszlám a béke vallása, a merénylők pedig nem az iszlám testvéreinket  képviselték."

A stand up zárórésze kifejezetten komoly hangvételű volt: "Trump az elnökünk. Bízzunk benne, hogy jól végzi majd a dolgát. Minden rendben lesz azokkal is, akik most aggódnak és félnek tőle. Mert ha megnézzük az országunk történelmét, akkor látszik, hogy sohasem az elnökök hoztak változást. Változást mindig dühös emberek tömege ért el. És ha az elnöksége első napja bármiféle jelzésértékkel bír, akkor az egyik legdühösebb tömeg tagjai vagytok, amit valaha láttam. Sok sikert nektek" – utalt Ansari a beiktatás utáni első napon óriási tömeget megmozgató Nők menetére (Women's March).

Érdemes a teljes tíz percet végignézni, mert ezt a beszédet még sokáig fogják idézgetni.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Folytatódnak az új abortuszszabályok ellenti tüntetések Lengyelországban

Folytatódnak az új abortuszszabályok ellenti tüntetések Lengyelországban

Már le is töltheti telefonjára az iPhone 12 háttérképeit

Már le is töltheti telefonjára az iPhone 12 háttérképeit

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson