szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világhírű orosz operaénekes a Corriere della Sera című lapban szombaton megjelent interjújában elmondta, még egyszer, Párizsban fogja énekelni a Traviata hősnőjét, de többet nem.

Netrebko abból az alkalomból nyilatkozott az olasz újságnak, hogy a Scalában lépett fel Violetaként. A 46 éves szopránt 14 percig tartó tapssal ünnepelte a közönség. Mint mondta, az ő ötlete volt, hogy megmérettesse magát a Traviatával a milánói dalszínházban. Ő kérte Alexander Pereira intendánst, akinek irányítása alatt a 2005-ös Salzburgi Ünnepi Játékokon debütált Violetaként, hogy hadd énekelje el a szerepet a Scalában, mielőtt elköszön tőle.

Az operacsillag annak ellenére válik meg a karaktertől, hogy úgy érzi, ma sokkal többet bele tud adni, mint több mint tíz évvel ezelőtt. Érettebb lett a hangja, szívét pedig eltölti a férje iránt érzett szerelem - fogalmazott.

Mint mondta, "tripla salto mortale" a Scalában fellépni Violetaként. A Liliana Cavani rendezésében készült darabban klasszikus jelmezt viseltek. "Szeretem a salzburgi kortárs Traviatát, de még jobban a hagyományos változatokat, mint amilyen a Scaláé is. A kosztümök gyönyörűek, és én szeretem a szép ruhákat" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy bécsi és New York-i lakása is tele van velük, mégsem tud lemondani a vásárolgatásról, mindenekelőtt a cipőkért rajong.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!