szerző:
hvg.hu

A zenekar közel egy évet dolgozott az új dalokon.

A hírt a New Musical Express adta közzé, azt azonban még a jól értesült brit popkulturális magazin sem tudja, mikor jelenik meg Josh Homme-ék új nagylemeze.

Az együttes jelenlegi tagságának egy része, Josh Homme zenekarvezető, Dean Fertita és Troy Van Leeuwen – Matt Heldersszel, az Artic Monkeys dobosával kiegészülve – a tavalyi év jelentős részében Iggy Pop Post Pop Depression című albumát turnéztatta; azt a lemezt, melyet egyébként az ő közreműködésükkel, Josh Homme produceri irányításával rögzítette a punk nagyapja. Homme Iggy mellett egy másik popsztárral, Lady Gagával is dolgozott a közelmúltban.

Az év másik felében azonban már az új QOTSA-albumon dolgoztak, mely mostanra készült el. E pillanatban egyelőre annyit tudhatunk, hogy a zenekar több nyári fesztiválon is fellép majd világszerte – ezek közül egyelőre csak a japán Fuji Fesztivált jelentették be Homme-ék.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!