szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Aznap este, amikor Áder János aláírta a CEU-t („Soros-egyetemet”) ellehetetlenítő törvényt, az utcákon tüntetők valamilyen oknál fogva "bajszos szart" skandálva tüntettek. A kifejezés Orhan Pamuk 2008-as könyvében szerepelt. És hova látogatott el Pamuk pénteken? A CEU-ra. Véletlen?

Lelepleződött a Soros-hálózat újabb ármánya. Most már biztos, hogy a főgonosznak ahhoz is köze van, hogy miután Áder János aláírta a lex-CEU-t az utcákon tüntetők egyik kedvenc rigmusa a "bajszos szar" lett. Bár látszólag a török Nobel-díjas író használta először ezt a kifejezést, de nyilván a Nobel-díj mögött is Soros áll, és múlt pénteken az is kiderült, hogy Pamukot is megvezette.

Pamuk 2008-ban megírta Az ártatlanság múzeuma (eredeti címén Masumiyet Müzesi) című regényét. Ebben egy üzletember (!) éveken át megszállottan gyűjtöget (!) különböző tárgyakat. Igaz, ezek egy nőhöz kapcsolódnak, de ez nyilván csak az igazság elfedése a sorosista író részéről.

Amúgy is Kemalnak hívják a főhőst, ami visszafelé Lamek.

E regényben jelenik meg a kissé pedofil szereplő, akinek a nevét most Soros a budapesti utcai tüntetőinek a szájába adta.

©
Idézet a könyvből Tasnádi Edit fordításában. (Tasnádi fordítva Idánsat.)

„A Bajuszos Szar Szomszéd volt a következő, aki Füsun tíz-tizenkét éves korában hetente egyszer-kétszer átjött hozzájuk kövérkés feleségével. Apja nagyon szerette ezt a magas férfit, együtt hallgattak rádiót, beszélgettek, teáztak, süteményt ettek, s közben úgy, hogy senki se vegye észre, de még Füsun se érthesse pontosan, hogy mi történik, kezét a derekára, vagy a vállára, vagy a csípőjére, vagy a combja felső végére ejtette, s mintha csak megfeledkezett volna róla, ott is hagyta. Néha a kéz, mint egy kosárba pottyanó gyümölcs, „véletlenül” Füsun ölébe esett, majd gyönge remegéssel, izzadó forrósággal utat keresett magának, miközben Füsun olyan dermedten ült, mintha skorpió mászna a csípője és a combjai között, a bácsi pedig, másik kezében a teáscsészével, továbbra is részt vett a társalgásban.”

Tehát a budapesti tömeg Pamuk 2008-as szereplőjének nevét skandálja. Mit skandálja? Megzenésítve arra buliznak éjjel a megtévesztett fiatalok.

És ki volt az idei Könyvfesztivál díszvendége, akinek dedikálására hosszú sorokban vártak az "spontán összegyűlt" emberek? Ohran Pamuk.

Orhan Pamuk pedig pénteken meglátogatta a CEU-t.

Na, ugye?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!