szerző:
hvg.hu

A Pécsi Országos Színházi Találkozó fő előadásai, okulva az eddgi tapasztalatokból, visszaköltöznek Pécs belvárosába.

A 17. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába beválogatott hét nagyszínpadi és hét kamara előadást 2017. június 8. és 17. között a Pécsi Nemzeti Színház Nagyszínpadán, Kamaraszínházában, illetve egy előadást, a Proton Színház Látszatéletét a pécsi EXPO Centerben lehet mejd megnézni - jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

A fesztivál idei díszvendége Halász Judit lesz, aki önálló Radnóti-esttel készül az eseményre, emellett pedig a közönségtalálkozón is részt vesz.

A fesztivál szakmai zsűrijét Deres Péter (dramaturg), Felkai Eszter (színésznő), Márkos Albert (zeneszerző), Sebastian Vlad Popa (külföldi színházi szakember), Pozsgai Zsolt (író), Puskás Panni (kritikus), Szlávik István (tervező), és Tóth Tibor (színész) alkotja majd. A színész zsűriben Moór Marianna (Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok társulatának örökös tagja), Töreky Zsuzsa (Jászai Mari-díjas színésznő) és Barnák László (a Szegedi Nemzeti Színház művésze) foglal helyet.

A vesrenyprogrammal párhuzamosan futó számos kísérőrendezvényről a hivatalos oldalon tájékozódhat.

Idén a pécsi önkormányzat és a magyar állam 70-70 millió forinttal támogatja a POSZT megrendezését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!