szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alig néhány héttel a művész halálának 15. évfordulója után eltűnt a Mikroszkóp Színpad előtt álló Hofi Géza-szobor feje. Szerencsére megvan.

Félmillió forintos kárt okozott az az ismeretlen vandál, aki leszedte a Mikroszkóp Színpad előtt álló Hofi Géza-szobor fejét – adta hírül a Bors csütörtökön.

A terézvárosi önkormányzat sajtófőnöke a lapnak azt mondta, hogy a közelben lévő Komédiás Kávéházból tettek bejelentést a napokban, hogy egyik éjjel leesett a szobor feje, és a szobor darabját a kávézóban őrzik. Az önkormányzat mielőbb helyrehozatja a kárt – mondta Németh Andrea.

A Budapest Galéria vezetője feljelentést tett az ügyben.

Stremeny Géza, a szobor alkotója azt mondta, úgy tudja, a bulinegyedben szórakozó ittas fiatalok némelyikének szokása, hogy belekapaszkodjon a fejbe, a szobrász szerint egy ilyen alkalommal adhatta meg magát a fej.

Mint mondta, "elég kellemetlen hegesztés lesz" visszailleszteni a fejet, a költség körülbelől félmillió forint lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
106 újabb áldozata van a koronavírusnak

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

Oroszország: 95 százalékos a vakcinánk, egy oltás ára 3000 forint alatt lesz

Oroszország: 95 százalékos a vakcinánk, egy oltás ára 3000 forint alatt lesz

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága