Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám
Tetszett a cikk?

Egy legendás helyszín, egy legendás dal, egy legendás helyi alak, Liam Gallagher és 1400 torok: ennyi kellett ahhoz, hogy a Live Forever a cappella előadása hátborzongató legyen.

22 gyertya emlékeztetett mindenkit Liam Gallagher koncertjén a manchesteri terrortámadás áldozataira, a Ritz klub, a város egyik kultikus helyszínének színpadán. Az Oasis egykori énekese korábban már jelezte, hogy a koncert minden bevétele az áldozatok családjához kerül, de emellett iszonyatos érzelmi töltete volt a fellépésnek, hiszen a helyi legendának számító Oasis egyik híres dala, a Don't Look Back In Anger például a terrorakció utáni közös megemlékezések egyik közkedvelt dala lett.

A jelenleg szólóban alkotó, és első önálló lemezére (As You Were) készülő Liam Gallagher azonban a koncerten nem játszotta el ezt a számot, helyette egy másik nagy Oasis-klasszikussal, a zenekar nélkül előadott Live Foreverrel zárta a koncertet. Érdemes megtapasztalni videón is a közös éneklés erejét:

A Ritz közönsége nem csak ekkor emlékezett a tragédiára, hiszen a koncert közben többször is rázendítettek a Stand Up for the 22-ra is:


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!