szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti alaptanterv kidolgozásáért felelős miniszteri biztost nem érdekli, hogy a csapatában dolgozóknak milyen a pártállása. Szeptemberben biztos nem lesz új alaptanterv.

„Életem fő eleme a család. Legkisebb unokáim 2020-ban és 2021-ben kezdik az iskolát, addigra muszáj lesz korszerű alaptantervet összehoznunk” – mondta a HVG Portré rovatának Csépe Valéria. A miniszteri biztos megerősítette, amit nemrég a hvg.hu-nak is elmondott: nincs határideje az új alaptanterv leadásának.

„A változtatást biztosan szeptemberben, tanévkezdéskor kell majd elkezdeni – de az egy másik szeptemberben lesz. Először meg kell teremteni a feltételeket, a csapatot, utána következik az új alaptanterv kutatási, fejlesztési megalapozása, majd a módszertani ajánlások megfogalmazása. A háziasszony is tudja, mennyi idő kell egy-egy étel elkészítéséhez, hogy az jó legyen. Lehet kapkodni, de akkor az olyan is lesz.”

A teljes interjút az e heti HVG Portré rovatában olvashatjuk.

Csépe Valéria: El akarjuk érni, hogy a pedagógus tanítson, és ne leadjon

Az új alaptanterv kidolgozását miniszteri biztosként felügyelő - oktatási szakemberként és nagyszülőként is érintett - Csépe Valéria azt szeretné elérni, hogy a gyerekek és a pedagógusok is jól érezzék magukat az iskolában. Mint mondja, nincs céldátuma a Nat elkészülésének, és nem ő dönt, hogy 8 vagy 9 évfolyamos lesz-e az alapképzés.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!