szerző:
hvg.hu

Június 17-18-án és 24-25-én, augusztus 5-6-án és 12-13-án, szombat hajnali 4-től vasárnap éjfélig nem lesz autóforgalom a hídon, viszont lesznek rendezvények, szemetesek és illemhelyek.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes tette a bejelentést. Elmondta, megvizsgálták, de a sok nyári rendezvény miatt (pl. vizes vébé júliusban) ennél több alkalommal nem támogatták a forgalom korlátozását. Kiemelte, hogy a lezárásban partnereik voltak a főváros cégei: az FKF, a BKK, a BKV és a Budapest Közút.

A főváros külön kéri a hídhasználókat, hogy a főtartó felső ívére, a Turulhoz ne másszanak föl, mert ha ez megtörténik, visszavonják a döntést.

A Szabihíd projektet összefogó és annak előkészítésén január óta dolgozó Valyo – Város és Folyó Egyesület programokkal készül erre a négy hétvégére. Ezek középpontjában kulturális előadások és performanszok, esténként pedig 22 óráig DJ-k és koncertek is szerepelnek. Mindenkit arra buzdítanak, hogy szervezzen programokat vagy vegyen részt azokon, hogy a 2016-tól alulról szerveződő és spontán hídfoglalás a budapesti mindennapok részévé válhasson.

A Valyo szerint idén megoldják a szemétkérdést és kihelyeznek vécéket is a piknikezőknek, ahogy a bringásokról sem feledkeznek el: a híd déli járdáját kimondottan ők használhatják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!