szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Június 17-18-án és 24-25-én, augusztus 5-6-án és 12-13-án, szombat hajnali 4-től vasárnap éjfélig nem lesz autóforgalom a hídon, viszont lesznek rendezvények, szemetesek és illemhelyek.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes tette a bejelentést. Elmondta, megvizsgálták, de a sok nyári rendezvény miatt (pl. vizes vébé júliusban) ennél több alkalommal nem támogatták a forgalom korlátozását. Kiemelte, hogy a lezárásban partnereik voltak a főváros cégei: az FKF, a BKK, a BKV és a Budapest Közút.

A főváros külön kéri a hídhasználókat, hogy a főtartó felső ívére, a Turulhoz ne másszanak föl, mert ha ez megtörténik, visszavonják a döntést.

A Szabihíd projektet összefogó és annak előkészítésén január óta dolgozó Valyo – Város és Folyó Egyesület programokkal készül erre a négy hétvégére. Ezek középpontjában kulturális előadások és performanszok, esténként pedig 22 óráig DJ-k és koncertek is szerepelnek. Mindenkit arra buzdítanak, hogy szervezzen programokat vagy vegyen részt azokon, hogy a 2016-tól alulról szerveződő és spontán hídfoglalás a budapesti mindennapok részévé válhasson.

A Valyo szerint idén megoldják a szemétkérdést és kihelyeznek vécéket is a piknikezőknek, ahogy a bringásokról sem feledkeznek el: a híd déli járdáját kimondottan ők használhatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
De mit csinálnak egy boldogság- és egy jógaminisztériumban, amit Matolcsy felvetett követendő példaként?

De mit csinálnak egy boldogság- és egy jógaminisztériumban, amit Matolcsy felvetett követendő példaként?

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

Bridgerton: nincs megállás, jön a harmadik és a negyedik évad is

Bridgerton: nincs megállás, jön a harmadik és a negyedik évad is