szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudja, hogy tiltólistán van-e a köztévén, mert az ilyen listák nem nyilvánosak, de az utóbbi hét évben külföldi televíziókban többet szerepelt, mint itthon. Nagyon elkeseríti az értelmetlen-és végtelenül idegesítő állandósult harc az újabb és újabb „ellenséggel”.

Nagy koncertjeinek kirobbanó fogadtatása nem csak életre szóló élmény a tavaly év végén új lemezzel jelentkező Koncz Zsuzsa számára, hanem – mint a wmn.hu-nak elmondta – azt is feledteti vele, hogy a hivatalos média az elmúlt hét évben elhallgatta, hogy egyáltalán létezik.

Az énekesnő szerint nagyon elkeserítő a nyilvánosságban tapasztalható egyre fokozódó feszültség, az értelmetlen és végtelenül idegesítő állandósult harc az újabb és újabb „ellenséggel”.

Az Aréna-koncertről videofelvétel is készült, de hogy mi lesz a sorsa, egyelőre nem tudni. „Valamilyen formában előbb-utóbb nyilvánosságra kerül. Hogy hogyan, az most még nem látszik, de nem valószínű, hogy magyar televíziók bármelyikében is látható lesz.”

Koncz Zsuzsa nem tudja, hogy tiltólistán van-e a köztévén, „mert a tiltólisták régen sem voltak nyilvánosak, de egy biztos: az utóbbi hét évben külföldi televíziókban többet szerepeltem, mint itthon”.

Korábbi lemezének a címe Tündérország volt, a legutóbbié Vadvilág. Koncz szerint ugyanis a plakátokról ordítanak ránk, hogy ma épp kit kell gyűlölnünk, vagy kitől kell tartanunk. „Sokszor érzem, hogy hülyének néznek bennünket, akiknek bármit mosolyogva a szemébe lehet hazudni, és ’törvényesen’ ellopni az utolsó fillérjét is.”

A dalainak szövegeiről szólva Koncz Zsuzsa azt mondta, a lényeg: „ne mások mondják meg, miről mit gondoljak, nem alattvaló vagyok, hanem felnőtt állampolgár, saját életem van, saját meggyőződésem, és eszerint akarok élni. A dalaim, magán- és közügyeinkről egyaránt, ezt tükrözik.”

Szerinte egyébként hosszabb-rövidebb ideig félrevezethetők, átverhetők vagyunk, ezzel lehet próbálkozni, meg is teszik, de az igazság pillanata mindenképp eljön.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: járókelők között raboltak ki egy idős férfit Ferencvárosban, senki sem állt meg segíteni

Videó: járókelők között raboltak ki egy idős férfit Ferencvárosban, senki sem állt meg segíteni

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort

Kőrössi P. József köszönetet mond Ceauşescunak – Könyvajánló

Kőrössi P. József köszönetet mond Ceauşescunak – Könyvajánló