szerző:
hvg.hu

A híres brit Reading és Leeds fesztivál tiltólistájára került az ananász. De miért félnek a szervezők a gyümöcstől? A szálak a Szigeten is koncertező Glass Animals egyik dalszövegéig vezetnek.

A Spin magazin szúrta ki először a Reading és a Leeds fesztivál tiltólistáján a különböző alkoholos italok, pirotechnikai eszközök mellett az ananászt is. Mint kiderült, a két fesztivált szervező cég attól fél, hogy a néhány napja a Szigeten is remek koncertet adó zenekar, a Glass Animals fellépésére túl sok gyümölcsöt visznek be, amit majd fel is kellene takarítani.

Az elég szórakoztató történet onnan indult, hogy a banda egyik slágerében (Pork Soda) elhangzik a "pineapples are in my head" (ananászok vannak a fejemben) sor, ami aztán odáig vezetett, hogy a Glass Animals szimbólumává nőtte ki magát a gyümölcs. Ez a Szigeten is jól látszott, ahol nem csak óriási, aranyszínű ananászok álltak a zenekar mögött, de a közönség soraiban is többen öltöztek ananászos mintájú ruhákba, vagy hoztak magukkal egy-két gyümölcsöt.

A Glass Animals a Szigeten
©

A banda nyilván nem vette túl komolyan a tiltást, és inkább iróniával reagáltak a hírre, a következő képpel:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

"5 napot vártam erre!" – Ez volt a Sziget idei legerősebb estéje

Hétfőn, végéhez közeledve a Sziget egy napra megint zenei fesztivállá változott. Nemcsak hogy sorban, szinte szünet nélkül lehetett végignézni izgalmas koncerteket, de mindegyik produkció egy sokszínű 2017-et varázsolt a Hajógyárira, így nem csoda, ha valaki a címben idézett mondatot ordította mögöttünk Mac DeMarco fellépése alatt.

Balkányi Nóra-Németh Róbert Kult

"Drew-t például egyszer egy félig meztelen raszta fickó üldözte az utcán" – itt járt a Glass Animals

Az elektronikus, indie-trópusi, hiphop pop Glass Animals telt házas bulit tartott szerdán Budapesten. Az oxfordi idegtudomány szakról színpadra dobbantott Dave Bayley frontemberrel beszéltünk hangkiadó kajákról, társadalmi szakadásról, és a nemrég bemutatott második nagylemezük – How To Be A Human Being – mögött álló bizarr történetekről.