szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eldurvult a viszony Szorcsik Viki és az RTL Klubon futó Év hotele című műsor producere között.

E-mailben vált meg a főnöke Szorcsik Viki színésznőtől, aki az RTL Klub szállodás műsorát, az Év hotelét vezette – jelentette a Bors.

"A szerződésemet a nyaralásom alatt, e-mailben mondták fel, úgy, hogy az őszre természetesen már nem vállaltam színházi munkákat a produkció miatt. Valóban tartoznak nekem, az első fizetésem hónapokkal később, akkor kaptam meg, amikor közöltem, felmondok, ha ez így folytatódik. Minden másról majd a bíróságon beszélek" – idézte a lap.

A műsor producerét, Serfőző Zsoltot is megkereste a Bors, de vele csak Szorcsik Viktória megemlítéséig jutottak, amikor azt mondta, ebben a témában nem akarnak nyilatkozni. Amikor megemlítették neki, hogy az elbocsátásról lenne szó, befejezte a beszélgetést.

A Bors egyik forrása szerint Szorcsik Viki szerződés nélkül kezdte vezetni a műsort és többek között az vezethetett a távozásához, hogy meglehetősen határozottan lépett fel a műsor producerével szemben, ha azt érezte, igazságtalanság éri.

A forrás hozzátette, előfordult, hogy Szorcsik Viki nélkül forgattak vidéken, mert a műsorvezető közölte, hogy amíg nem fizeti ki neki a produkció a majdnem kéthavi tartozását, nem hajlandó dolgozni. Így vele utólag kellett felvenniük jeleneteket a műsorhoz.

A produkció más munkatársainak is voltak gondjai a kifizetésekkel, többen is távoztak már a stábtól, mert nem tudtak együtt dolgozni a menedzsmenttel – idézték a név nélkül nyilatkozó forrást. Szerinte többen is vannak, akik állítólag perelnek.

Az eredeti tervek szerint a műsorvezető és a stáb hetven magyarországi hotelt keres fel az év végéig, a nézők pedig szavazhatnak az Év hotelére. A közönségszavazás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szakmai díjának testvérversenye.  

Az a beszámolóból nem derült ki, hogy a műsor az RTL Klub saját produkciója-e, vagy külső partner készíti a csatorna számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!