szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész legszívesebben ordítana a közélet állapota miatt, de nem mer, s emiatt saját magával is rosszban van. Vidéki városokban letiltották az olyan cikkeket, amiben Alföldi Róbert szerepel.

„Én ugyanúgy kiabálnék, mint Schilling, csak gyáva vagyok hozzá. Ezt nagyon nehéz nekem beismerni, mert elvileg én egy macsó férfi vagyok. Néha betelik a pohár és akkor elmormolom magamban, hogy gyáva és cinkos, aki néma. Néha meg azt gondolom, nekem nem a kiállás a dolgom, aztán meg azt, hogy nincs olyan, hogy nem ez a dolgom. Zavarban vagyok, és ez dühít ” – mondta Stohl András a Magyar Narancsnak adott interjúban arra a kérdésre, hogy miért nem mondja el a véleményét az Orbán-rendszerről.

Azt is hozzátette, a közérzete afelé viszi, hogy előbb-utóbb kimenjen az utcára. Nem érti, hogy amikor nap mint nap egyre több dolog derül ki a politikusok és a barátaik ügyeiről, hogyan lehetséges, hogy minden csak két-három napig téma, aztán elfelejtjük, mint egy bulvárhírt.

Stohl nem tudja, hogy döntene, ha hívnák a TV2-höz. „Azt mondom, oké belefér, mert én csak egy szórakoztató műsort csinálok? Vagy nem fér bele, mert ahol én szórakoztatok, ott megy a Tények? Ez egy nagy dilemma.”

Arról is beszélt, hogy a most készülő –Alföldi Róbert által rendezett – Hegedűs a háztetőn darabbal kapcsolatban több vidéki városból jelezték a producer Rosta Máriának, hogy nem hajlandók leközölni olyan kulturális cikket, amiben szerepel Alföldi Róbert.

„Itt tartunk. Nem politikai cikk, hanem kulturális. Milyen világ ez már?!”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!