szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Harry Potter-filmekkel ismertté vált színésznőt választották egy szavazás során a leginspirálóbb hírességnek.

A 27 éves színésznő napjainkban nemcsak a filmvászonról köszön vissza ránk, hanem feminista és társadalmi felelősségvállalást hangsúlyozó megnyilvánulásaival is egyre gyakrabban találkozni. Valószínűleg ezért nyert meg egy szavazást, mely során összeállították a leginspirálóbb hírességek listáját. Watson olyan sztárokat utasított maga mögé, mint Beyoncé, Ariana Grandé vagy Zayn Malik.

1000 fiatal fiú és lány egy 43 fős énekeseket, színészeket, youtube-ereket, fitnessszemélyiségeket és valóságshow sztárokat felsoroló listáról választotta ki, ki az, aki a leginspirálóbban hat rájuk. A felmérést egyébiránt a National Citizen Service (NCS) ifjúsági fejlődési program megbízásából készítette az ICM.

A legtöbb fiatal az Emma Watson által képviselt feminista álláspontot tartotta annyira inspirálónak, hogy a brit színésznőt választották az első helyre. „A Harry Potter-filmekből nyert hírnevét arra használja, hogy olyan fontos dolgokról szóljon, mint a feminizmus” – fogalmaz egy válaszadó. Másikuk kiemelte, hogy Watson más, diszkriminációt érintő kérdésekről is sokszor szól: szexizmusról, rasszizmusról, homofóbiáról. „És amit mond, inspirál engem.”

A felmérés egyébként arra is rámutatott, hogy a feminista az a csoport, mely a fiatal lányok számára a legvonzóbb (29%), a könyvmoly (19%) és a sportos (10%) is csak ez után következnek.

Az NCS marketingvezetője, Natasha Kizzie szerint egy Emma Watson-effektus zajlik, melynek táptalajt ad, hogy a fiatalok egyre inkább elkötelezettek a politikai kérdések iránt.

(via: Metro)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában

Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában

Eső, hó, hideg és tél jön

Eső, hó, hideg és tél jön

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni