szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tovább változik az évekig megszokott tendencia, hogy csak extravékony vagy "szexisen telt" nőket láthatunk naptárakon.

Az utóbbi időkben változni látszik az a tendencia, melynek részeként csak extravékony, filigrán nők szerepelhettek ilyen típusú platformokon. Egyre több plus size modellt ismer a világ (pl.: Ashley Graham).

Egyre gyakrabban lehet találkozni a saját testünk elfogadását hangsúlyozó kampányokkal. Ilyen a The B Word friss naptára is – mely sokban különbözik az átlag fürdőruhás kalendáriumoktól. A #BEinyourskin2018, jövő évre érvényes hónapsoroló 18 plus size hölgyet szerepeltet képein.

„Ez egy ünneplés, egy mindennapi emlékeztetés arra, hogy a plus size, testesebb hölgyeket is lehet művészien, divatosan ábrázolni” – mondja a naptárról Brianna, a The B Word bloggere. Hozzátette, a kalendárium előzményének nevezhető a BEinyourskin 31 napos magabiztossági kihívása, melyet szintén Brianna alkotott.

A visszajelzésekből kiderül, rengetegen örülnek a kampánynak. A hivatalos Instagram-oldalra felkerülő néhány kép alatt is számos pozitív komment olvasható. Ahogy az egyik hozzászólásban áll: „Csodálatos nők, akiknek céljuk van. Imádom és értékelem, amit tesztek.”

Brianna a plus size közösségből választotta ki modelljeit, és elárulta róluk: „mind szépek, kedvesek, és arra használják ismertségüket, hogy a testünk elfogadását hangsúlyozzák”. Szerinte a képek mindenképp változást generálnak, akik meglátják azokat, magabiztosabban érzik majd magukat.

És akkor a végeredményről. Sehol egy túlszerkesztett részlet, egy elcsépelt póz; olyan fotók készültek, amelyek bármelyik nagy magazinban megállnák helyüket. A naptár célja, hogy megmutassa az embereknek, nem kell megfelelni a mások által felállított ideáloknak, hogy szépek legyenek.

(via: Metro)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret

A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret

Hőhullám is segítheti az ausztrál bozóttüzek terjedését

Hőhullám is segítheti az ausztrál bozóttüzek terjedését

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja