szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bonyolult pszichológiai képlet lehet, amikor megmagyarázzák a NER újgazdagjai maguknak, miért kell lopni – mondja a humorista.

Hosszú, számos kérdést érintő interjút olvashat Bödőcs Tiborral a frissen megjelenő Magyar Narancsban. A beszélgetés apropója Bödőcs hamarosan megjelenő irodalmi paródiakötete volt, de természetesen csak beleszaladtak a NER-be.

Bödőcs az egyik műsorában beépítette témaként Habony Árpád péniszét is. Mint a humorista mondja, az ilyen ötletek csak úgy záporoznak, mindig az a kérdés, hová tudja beilleszteni őket. „El kell képzelnem, hogyan működhet ez az egész rendszer. Ha tetszik, írói feladat kitalálni, hogy élnek ők, minek kell ennyit lopniuk, mit csinálnak a pénzzel, hogy élik meg ezt az irgalmatlan meggazdagodást.”

Elmondása szerint így jut el ahhoz az ibizai életképhez, amelyben Habony szerepel.

Bödőcs szerint üvölt az ellentmondás ezekben az életekben. Azt látja, „hogy ez a gazdagság, amit ilyen gyorsan összeszedtek, nem a francia forradalom előtti önfeledt, kultúraőrző arisztokrata dolog, és nem is az, amikor az amerikai rapper ül a limójában lelkiismeret-furdalás nélkül, hiszen neki megveszik a lemezét, elmennek a koncertjére, megérdemli, hogy annyit keresett…

Érdekel, hogyan magyarázzák meg maguknak, hogy ezt nem loptuk, hanem a haza érdekében, meg ha nem mi csinálnánk, megcsinálná más… Ez nekem kérdés, hogy milyen belső monológok mennek náluk. Bonyolult pszichológiai képlet lehet, amikor megmagyarázzák maguknak, miért kell lopni.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!