szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Rolling Stone magazinra olyan vevőt keresnek, amely megértené a lap misszióját.

Jann Wenner alapító azt tervezi, hogy eladja többségi részvénycsomagját kiadójában, melynek zászlóshajója a legendás Rolling Stone magazin. A lap évtizedeken át tudósított az ellenkultúra mozgalmának zenéjéről és politikájáról, valamint "örökre megváltoztatta a zenei újságírást" – írta a The New York Times.

Wenner, a kiadó elnöke és 27 éves fia, Gus, az ügyvezető azt remélik, maradhatnak pozíciójukban, bár a döntés a vevőé lesz. Gus Wenner egy múlt heti interjúban úgy vélekedett, hogy "a lapkiadás iparága mára egészen más lett, mint amilyen egykor volt".

Eddig nem neveztek meg egyetlen lehetséges vevőt sem. A Wenner Media egyéb magazinjait, a US Weeklyt és a Men's Journalt nemrég eladták az American Media nevű vállalatnak.

Az idősebb Wenner azt reméli, olyan vevőt találnak, amelyik "megérti a Rolling Stone misszióját".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!