szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fotó nem mellesleg a Dylanről készült egyik első hivatalos kép.

Szeptember 20-án került a standokra a modern amerikai és globális média és progresszív kultúra egyik meghatározó, irányadó sajtóterméke, a The Village Voice utolsó print példánya.

A háromszoros Pulitzer-díjas New York-i lapot 1955-ben alapították, a költő Ezra Poundtól és az író Norman Mailertől a filmes Jonas Mekason át a művészetkritikus Robert Christgauig kismillió kulcsszerzője írta cikkeit, s a lap maga volt az underground/alternatív hetilap mintapéldánya.

A Voice – melynek print változata az elmúlt 20 évben ingyenes volt – mostantól átmegy teljesen digitálisba, a döntést magát már augusztusban nyilvánosságra hozták.

Az utolsó címlap a néhai Fred McDarrah Dylan-fotója, melyet annak idején a Voice számára készített.

 

Read our editor's note from the final print edition of the Village Voice (#linkinbio )

Village Voice (@villagevoice) által megosztott bejegyzés,

(via Spin)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!