szerző:
hvg.hu

A Cinema City Facebook-oldalán rengetegen reklamálnak, mivel a számlájukon zárolták Az utolsó jedik premierére vásárolt jegyek árát, de a jegyvásárlást megerősítő visszaigazoló emailt nem kapták meg. A Cinema City szerint a sikertelen vásárlók számláján az összeget "megfelelő időn belül" felszabadítják.

"Mintha vizsgaidőszakban akarnék UV-t fizetni Neptunban. Pénz levonva, visszaigazolás semmi". "Én csak annyit mondanék, hogy nem vagytok jobbak egy MÁV-nál, BKV-nál, Neptunnál." "Please wait, we're waiting for a confirmation from your bank. 10 perce. A pénz levonásra került, de a jegyeket még nem kaptam meg."

Ehhez hasonló kommentek olvashatóak a Cinema City Facebook-oldalán, ahol a hozzászólók a ma délelőtt 10 órától induló Star Wars-jegyelővétel miatt reklamálnak. Az eset kísértetiesen hasonlít a két évvel ezelőttire, amikor a Star Wars hetedik része, Az ébredő Erő jegyelővétele okozott hasonló fennforgást, akkor a mozihálózat plakátajándékozással vigasztalta a pórul járt vásárlókat.

Fontos tudni azonban, hogy PayPalen keresztül sokkal simább a jegyvásárlás a Cinema City vetítéseire, ezt kollégánk és több kommentelő is megerősítette már.

A Cinema City később egy közleményben reagált az esetre. Ott a következővel indokolják a fennakadást:

"A kommentjeitek alapján látjuk, hogy vannak olyan nézőink, akiknek sikertelen lett a „Star Wars: Az utolsó Jedik” jegyvásárlása. A tranzakció csak abban az esetben sikeres, amennyiben a Cinema City részéről is visszaigazolás történik a vásárlásról. A weboldalunk és a pénzügyi hátteret biztosító kiszolgáló közötti kommunikáció a nagy terhelés miatt jelenleg lelassult, ezért fordulhat elő az, hogy mi nem kapunk időben visszajelzést a vásárlásról, viszont a jegyárnak megfelelő összeg a vásárlás indításakor már zárolásra került.

Így tehát, aki a jegyvásárlása során nem kapott visszaigazolást a Cinema City részéről, annak tranzakciója sikertelennek minősül.

Folyamatosan dolgozunk a szerver kapacitás szélesítésén, közvetlen kapcsolatban vagyunk a PayU-val és a Simple-lel is.

Azon nézőink, akiknek pénze zárolásra került, de jegyet nem kaptak, azoknak számláján az adott banki feltételeknek megfelelő időn belül az összeg felszabadításra kerül.

A sikertelen jegyvásárlókkal a későbbiek folyamán fel fogjuk venni a kapcsolatot email-ben."

A mozihálózat az óriási érdeklődés miatt pluszvetítéseket fog nyitni.

Az eddigi információink alaján a Corvin mozi és a Sugár Mozi honlapján zavartalan volt az online jegyelővétel.

A Star Wars. Az utolsó jedik végső előzetesét ma hajnalban mutatták be, a film premierje december 13-án lesz Magyarországon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bodnár Zsolt Kult

Még három hónap: minden, amit eddig tudunk a Star Wars 8-ról

December 14-én jön a mozikba a Star Wars: Az utolsó Jedik, amelyhez hamarosan végre megkaphatjuk a teljes előzetest. De addig is nézzük, mit tudunk Carrie Fisher utolsó filmjéről, amelyben a jól ismert szereplők mellett új cuki lények és sztárszínészek is feltűnnek majd.

A szezon végéig van edzője a Realnak

A szezon végéig van edzője a Realnak

Hasít a magyar építőipar, de már közelít a száguldás vége

Hasít a magyar építőipar, de már közelít a száguldás vége

"A populizmus bolondság, és hosszú távon nem működik"

"A populizmus bolondság, és hosszú távon nem működik"

Csak rajtuk múlik, kit kukkolnak: jön a való világ powered by Orbán Viktor

Csak rajtuk múlik, kit kukkolnak: jön a való világ powered by Orbán Viktor

És akkor a NAV és a rendőrség is tudni fogja, hogy ön  kivel, mikor és hol

És akkor a NAV és a rendőrség is tudni fogja, hogy ön kivel, mikor és hol

Rákattant a net népe a zuhanyzóba akasztható okoshangszóróra

Rákattant a net népe a zuhanyzóba akasztható okoshangszóróra