Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Főleg az Arsenal és a Juventus szurkolóinak szeme csillanhat fel. Az egyik doksi az angol klub legendás 1989-es bajnoki címét, a másik négyrészes sorozat a Juventus jelenlegi csapatát mutatja be kulisszák mögötti felvételekkel.

Az Arsenal 1989-ben egészen drámai körülmények között szerezte meg a bajnoki címet egy döntőnek beillő meccsen a Liverpool ellen az Anfield Roadon. Az Arsenalnak két góllal kellett nyernie a bajnoki címhez, és egészen az utolsó pillanatig úgy állt, hogy nem jön össze a bravúr. Aztán az utolsó másodpercekben jött Michael Thomas, és a többi már történelem. Azaz film, ugyanis a tévében milliók által követett meccset egy dokumentumfilmes stáb idézte fel a főszereplők megszólaltatásával.

Az egyszerűen csak 89 címet kapó alkotás Blu-Ray lemezen, DVD-n és letölthető formátumban is november 20-án jelenik meg.

A Juventus ezzel szemben a jelenét fogja majd megmutatni a Netflix által készített négyrészes, egyórás epizódokra bontott dokusorozatban. A 2018 elején bemutatandó, Juventus FC néven futó széria a Netflix közleménye szerint a futballcsapat kulcsembereit és a háttérben dolgozó szekembereket követi a pályán és azon kívül is. Nem akármilyen együttműködés lesz ez, hiszen a stáb például az öltözőben és a taktikai megbeszéléseken is forgathat.

Várhatóan Paulo Dybala is kulcsszerepet kap a sorozatban
©

Federico Pallomba a Juventus részéről büszkén kommentálta az innovatív együttműködést, amely szerinte még izgalmasabb sport-,és szórakoztatóipari márkává emeli a Juventust.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!