szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A néhai magyar popénekesről a Recorder jelentetett meg cikket.

Komár pályája a 60-as években indult, a Scampolo együttessel vált ismertté. Első szólólemeze 1970-ben jelent meg, miközben a 70-es éveben több zenekarral is fellépett, többek közt a Bergendyvel, de volt a Non-Stop tagja is.

A Recorder cikke elmeséli, hogy Komár sikeres szólókarrierje előtt volt galeri-tag, ifjúsági futballista, segédmunkás a Földgép Vállaltnál, műszaki adminisztrátor egy fodrász ktsz-nél, anyagbeszerző, könyvesbolti eladó, vagonkirakodó, villanymotorbontó, lokálénekes Szegeden és Debrecenben. A hetvenes években a színészkedéssel is próbálkozott, a Színművészeti Főiskolára járt, és szerepelt a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról darabban.

A zenész, írja a Recorder, 1978-ban statisztált a Szabadíts meg a gonosztól című filmben, mely a nyilas uralom, a vészkorszak idején játszódik, 1944 késő őszén (Komár László pont ekkor, 1944 novemberében született). A filmben géppisztolyos nyilast alakított.

Komár pályáját az rakta irányba, hogy találkozott a kor popcézárjával, Erdős Péterrel. „Mit szórakozik maga ezzel a Sprint zenekarral? Maga jó kiállású, szalmaszagú parasztgyerek. Megfigyeltem, hogy a Popfesztiválban minden nő magát nézte. Miért nem próbálja meg szólóban? Úgysincs szólóénekes” – idézi Erdőst a Recorder cikke.

Komár László első szólóslágere egy filmbetétdal volt, írja a Recorder, az Óh, csak a hajnal jönne már Dobray György 1980-as Áldozat című filmjében hangzott el, Presser Gábor írta, kislemezen is megjelent. Ezt még két kislemez követte az évben, 1981-ben pedig megjelent az énekes első, sikeres szólóalbuma. Innentől, jó ideig, nem is volt megállás.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a Xupermask: bluetoothos arcmaszk egyenesen a Black Eyed Peas Will.i.amjétől

Itt a Xupermask: bluetoothos arcmaszk egyenesen a Black Eyed Peas Will.i.amjétől

Maruzsa: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli érettségi, lehet javítani szóbelin

Maruzsa: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli érettségi, lehet javítani szóbelin

Erdogan a piacokkal akar dacolni, és bedönti a török gazdaságot

Erdogan a piacokkal akar dacolni, és bedönti a török gazdaságot