szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Engedj be! című darab egy vámpír lány és egy fiú barátságáról, majd szerelméről szól egy különleges helyszínen.

A volt MSZMP ebédlőjében rendezi élete első színházi darabját Pálfi György, a Taxidermia, és a Szabadesés című filmek alkotója. A darab nem színpadon játszódik, hanem a felújításra váró épület falai között, betonkeverővel a háttérben – tudósított a pénteki RTL Híradó.

A helyszín első ránézésre úgy néz ki, mintha ott filmet forgatnának, pedig valójában színdarabot próbálnak. Különleges a hely: az egykori állampárt, az MSZMP étkezdéjébe egy titkos alagúton jártak át az elit tagjai ebédelni a közeli irodaházból.

Az Engedj be! című darab egy vámpír lány és egy fiú barátságáról, majd szerelméről szól. A fiú egyre nehezebben viseli, hogy bántalmazzák és magányos. Szó esik iskolai erőszakról, kiszolgáltatottságról is.

A darab alapja egy világhírű, svéd szerelmes horror, amiből Svédországban és az Egyesült Államokban is forgattak filmet. A színpadi verzió a svéd változat alapján készült.

A TRIP nevű színházi kezdeményezés ezzel a darabbal indul útjára. Mindegyik darab egy történethez kapcsolódó, különleges helyszínen kel majd életre. Az Engedj be! bemutatója november 1-jén lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!