szerző:
hvg.hu

A Kossuth-díjas színésznő 43 év után énekel újra nem kifejezetten gyerekeknek szóló dalt.

A 75 éves Kossuth-díjas színésznő elsősorban persze mint gyerekdalok előadója vált ismertté, pályafutása során több mint 1,5 millió lemezt adott el, dalain számtalan generáció nőtt föl, és máig aktívan koncertezik. Pályája első lemeze azonban nem kifejezetten gyerekeknek szólt – legalábbis nem gyereklemeznek készült, "véletlenül" fedezték fel maguknak a szülők és a gyerekek.

A Képeslap című dalt kifejezetten Halász Judit hangjára írta a zenekar, de ez csak az egyik különlegesség – a másik az, hogy a dal colorvox formátumban is megjelenik. A colorvox hanglemezként lejátszható képeslap, amely a 60-as évek végén volt népszerű formátum Magyarországon.

A 2012-ben alakult Bermuda a hazai zenekarok új generációja közül az egyik legnépszerűbb. Első daluk, a Monte Carlo vezette az MR2-Petőfi Rádió slágerlistáját, és máig a Petőfi Rádió legjátszottabb dala.

Az együttes eddigi legsikeresebb felvétele London címmel jelent meg 2013-ban. A dal a Monte Carlót is túlszárnyalva 6 hétig vezette egyidejűleg a Petőfi, a Class FM, és a VIVA TV slágerlistáit, a hozzá tartozó videót pedig több mint 1.500.000-en nézték meg a Youtube-on. A Bermuda frontembere Mórocz Tamás 2017. novemberétől az RTL Klub új dokurealityjében, a Trip to The Moonban – melyben fiatal zenészek járták be Európát – is látható lesz főszereplőként.

És akkor a dal:


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

„Kapucni alatt filmezni” – itt a Bermuda új dalának klipje

Két daluk is hatalmas hazai rádiós siker volt az elmúlt években, közben pedig közel sem tizenkettő-egy tucat popot játszanak, hanem egyszerre slágeres és elgondolkodtató könnyűzenét. Egy időre eltűntek a színről, most azonban új dallal és klippel térnek vissza, amit először a hvg.hu-n lehet megnézni.